Kezdő lap
Magunkról
Utólagos vízszigetelések
Ipari alpin technika
Betonvágás
Fotógaléria
Gy.i.k.
Ajánlja honlapunkat
Partnereink

ÉPÜLETSZIGETELÉS, UTÓLAGOS FALSZIGETELÉSEK
HIDEGFÖLDI ZOLTÁN
0670-330-4827
epuletszigeteles@iso-alpin.hu

IPARI ALPINTECHNIKA
NOÉ JÓZSEF
iparialpintechnika@iso-alpin.hu




Webimage webstúdió

Utólagos vízszigetelések - Falátvágással

Vágjuk el a víz útját!



E módszer lényege, hogy a falazat fugáit teljes keresztmetszetében szakaszosan átvágjuk, egy erre a célra kifejlesztett berendezéssel. A keletkező résbe különféle műanyag vízszigetelő anyagokat helyezünk el, majd speciális ékekkel kiékeljük a falat, hogy ne rogyjon meg, ezek után zsugorodáskompenzált habarcsot injektálunk a résbe, hogy az épület anyagai közötti kötést helyreállítsuk.

Az eljárást Alessandro Calori Professzor, a berendezést, pedig a Comer építőgép gyártó cég fejlesztette ki.
Ez a módszer időigényes, ámde biztos. Gondos kivitelezés esetén az épület fennállása alatt kitartó megbízható vízzár kialakítására alkalmas.

A módszer kivitelezése 4 fő lépésből áll:

  • fal átvágása
  • szigetelőanyag behelyezése
  • a fal (stabilitása miatti) kiékelése
  • zsugorodáskompenzált habarcs injektálása


Költségcsökkentés címén néhány kivitelező bitumenes lemezeket és faékeket is felhasznál e módszerhez. A bitumenes lemez használata aggályos, ha nem helyezünk el rajta védőlemezt, ugyanis a fal kiékelésekor bevert műanyag ékek károsíthatják a szigetelő lemezt, mely ezek után már nem nyújt 100%-os védelmet.
Meglehetősen merész eljárás fa ékek használata is a fal horgonyzásakor. A fa nedvesség hatására ugyanis közismerten korhadó anyag. Huzamosabb időn keresztül nem tart biztosan így a hanyag kivitelezés hosszú távon statikai problémákhoz vezethet.



Abban az esetben, ha a belső vízszintes padlószigetelést bitumenes anyagból készíttetik el, HDPE műanyag védőlemez beépítésével együtt, alkalmazható a bitumenes lemez falszigetelés. (Minden esetben feltétlenül SBS modifikálású lemez beépítése javasolt min.:4mm vastagságban.)
Amennyiben csak a fal szigetelését igénylik maximum 4 szintes épületig PE üvegszövet, HDPE és PVC vízszigetelő lemezeket tudunk beépíteni, természetesen előzetes felmérés után.