Kezdő lap
Magunkról
Utólagos vízszigetelések
Ipari alpin technika
Betonvágás
Fotógaléria
Gy.i.k.
Ajánlja honlapunkat
Partnereink

ÉPÜLETSZIGETELÉS, UTÓLAGOS FALSZIGETELÉSEK
HIDEGFÖLDI ZOLTÁN
0670-330-4827
epuletszigeteles@iso-alpin.hu

IPARI ALPINTECHNIKA
NOÉ JÓZSEF
iparialpintechnika@iso-alpin.hu




Webimage webstúdió

Utólagos vízszigetelések - Vegyi szigetelések









Abban az esetben, ha más szigetelési módszer kivitelezése nem gazdaságos, illetve nem megoldható alkalmazhatjuk a nyomás alatti injektálást is, mint szigetelési eljárást. A módszer alapja, hogy a szerkezetbe fúrt lyukakba szelepeket helyezünk és ezeken keresztül különféle vegyi anyagokat, szilikon mikro-emulziókat, akrilát-géleket, PUR gyantákat, vagy egyéb pasztákat injektálunk.

Ezt a módszert alkalmazhatjuk a falban lévő üregek feltöltésére, valamint vízbetörések megállítására, repedések erőátadó és rugalmas kötésére, valamint süllyedő épületalapok alatti talajszerkezet erősítésre is.

Kiválóan megfelel a szennyvíztároló medencék falain keletkezett repedések tömítésére. E létesítményeknél a betonvasig hatoló repedés hosszabb távon történő nyitva hagyása komoly veszélyekkel járhat az építmény állékonyságára is.
A betonvasat érő agresszív folyadék, korrodálja az erősítő vasalatot, mely a vasbeton szerkezet mállásához, eróziójához, majd szélsőséges esetben leomlásához vezethet.

Vízszintes falszigetelések készítésére különféle eljárásokat alkalmazunk:

  • nagynyomású injektálás
  • kisnyomású injektálás

A nagynyomású injektálás esetén 10-300bar nyomáson juttatunk speciális berendezéssel szigetelő vagy hidrofobizáló anyagot a falszerkezetbe, vagy pincék, csatornák, alagutak esetén a falszerkezet és a talaj közé.

Amennyiben a pincéjének padlóburkolatát nem kívánja felszedni , a vegyi szigetelés megfelelő megoldás lehet.

Kisnyomású injektálás esetén a falazatba 10-12cm-re fúrt lyukakba egy speciális angol szigetelőanyagot injektálunk, melyet a szerkezetben felfelé áramló víz aktivizál, hord szét.