Kezdő lap
Magunkról
Utólagos vízszigetelések
Ipari alpin technika
Betonvágás
Fotógaléria
Gy.i.k.
Ajánlja honlapunkat
Partnereink

ÉPÜLETSZIGETELÉS, UTÓLAGOS FALSZIGETELÉSEK
HIDEGFÖLDI ZOLTÁN
0670-330-4827
epuletszigeteles@iso-alpin.hu

IPARI ALPINTECHNIKA
NOÉ JÓZSEF
iparialpintechnika@iso-alpin.hu




Webimage webstúdió

Utólagos vízszigetelések - Pinceszigetelések





Megkülönböztetünk új építések esetén, illetve utólagosan készítendő szigeteléseket. Ezek lehetnek negatív és pozitív oldali vízszigetelések. A legjobb, ha van lehetőség a pozitív azaz a szerkezet víz felőli oldalán szigetelni, így kizárva a vizet az épület falazataiból. Ezeket a szigeteléseket akár bitumenes lemez, akár kenhető szigetelések kivitelezésével meg lehet oldani

Az elkészített szigetelést minden esetben a helyszínre szabottan kell méretezni, általános érvényű szabályok nem léteznek, illetve az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Szövetségének) szakmai iránymutatásai és ajánlásai alapján kell tervezni. A negatív oldali szigetelések kivitelezése kizárólag azokban az esetekben javasolható, ha a pozitív oldali szigetelés kivitelezése nem gazdaságos, illetve nem kivitelezhető.

Minden szigetelést megfelelő védelemmel kell ellátni, amely lehet hőszigetelés, felületszivárgó rendszer illetve egyéb szerkezet.

Higgye el szigetelni csak egyszer kell, de akkor tökéletesen. A vízszigetelés sok esetben a terveken is csak egy egyszerű fekete vonallal van megoldva. Hívjon szakembert, mert a nem megfelelően megválasztott anyag illetve a nem szakszerű kivitelezésből adódó problémák a későbbiek során sokkal nagyobb költséggel javíthatóak és még akkor sem biztos, hogy 100%-ban ellátják feladatukat.